Overblik: Hvem får hvad i varmesagen

Se her, hvordan du som varmeforbruger i Århus er stillet i forhold til at få del i 600 millioner, der er betalt for meget for varmen.

Over fire år har århusianske fjernvarmeforbrugere betalt knapt 600 millioner kroner for meget for varmen. Og ifølge loven skal de penge tilbage til forbrugerne.

Men det er ikke helt så lige til.

I hvert fald har der i næsten to år været politisk strid om, hvordan pengene skal betales tilbage.

Onsdag aften indgik Venstre og Socialdemokraterne så et forlig. Det forlig indebærer at:

1) Berørte husejere efter årsskiftet er sikret en check på det beløb, de hver især har til gode fra kommunens varmeselskab.

2) Nuværende og tidligere lejere må vente til oktober, før de får vished. Her vil det ligge fast, hvor meget en tilbagebetaling til dem vil koste. Hvis politikerne vurderer, at omkostningerne er for store til at betale tilbage til fraflyttede lejere, vil nuværende lejere få en takstnedsættelse. Fraflyttede lejere får ingenting.

3) Tidligere husejere må også afvente undersøgelsen af, hvor dyr en tilbagebetaling til alle bliver. Hvis S og V vurderer, at det bliver for dyrt, så får tidligere husejere ingenting.

I alt er 18.000 husstande berørt af sagen. I gennemsnit har hver husstand cirka 6.000 kroner til gode.

<b>Du kan se og høre meget mere om konsekvenserne af gårsdagens forlig i vores udsendelser klokken 12.10 og klokken 19.30.</b>