Ovartaci om pengegave: Det er meget glædeligt

- Vi er slet ikke sådan en arbejdsplads, man skal kaste ud i sådan et stormvejr, siger museumsleder

Foto: ARoS

1 af 3

Det er ikke kun i show business, at det går op og ned.

Museum Ovartaci på det psykiatriske hospital i Risskov har været lukningstruet siden 2011. Men nu ser det endelig ud til, at museet har fået lidt medvind.

Et rådgivende udvalg vedrørende regional udvikling har nemlig indstillet Museum Ovartaci og 12 andre kulturprojekter til at modtage en stor sum penge fra Region Midtjylland. I alt skal 7,7 mio. kroner fordeles.

Dermed kan Museum Ovartaci se frem til at modtage 650.000 kroner.

Læs også Ovartaci får livline: Medom beder om hjælp

- Det er en meget glædelig nyhed. Det betyder, at vi kan smøge ærmerne op og gå i gang. Det betyder også, at vi kan afsøge mulighederne for, hvad vi skal fremadrettet. På den måde er projektet et pilotprojekt. Vi har været lukningstruede i flere år, men nu ser det ud til, at der endelig er byggesten, der peger fremad, siger Mia Lejsted, museumsleder, Museum Ovartaci.

De 650.000 kroner skal bruges til at udvikle en række nye udstillinger i Business Park Skejby.

- Projektet handler om at tilføre området noget kultur og historie. Vi prøver at lave et samarbejde med uddannelsesinstitutionerne og erhvervsvirksomhederne derude, så vi bringer kunsten derud. Samtidig er det en undersøgelse af, om museet kan have en mere dynamisk form, siger Mia Lejsted.

Ifølge museumslederen har Ovartaci været særlig hårdt ramt af de mange års usikkerhed om museets skæbne. 

- Det er rigtig hårdt. Vi er en arbejdsplads med 35 ansatte. Den er speciel, fordi vi tilgodeser psykisk sårbare ansatte. Og det slet ikke sådan en arbejdsplads, som man skal kaste ud sådan et stormvejr. Det har taget hårdt på alle, siger Mia Lejsted.

Læs også Ovartaci ikke reddet: Men der er politisk velvilje fra byrådet

Politikerne i Forretningsudvalget og Regionsrådet skal på møder henholdsvis 15. november og 23. november beslutte, om indstillingen fra det rådgivende udvalg følges.

- Vi har bestræbt os på at støtte de projekter, som i særlig grad bidrager til at skabe samarbejde på tværs af kommunegrænser, brancher og arbejdsområder. Vi ser det tværgående samarbejde som et middel til at udvikle kulturlivet og de kulturfaglige miljøer i hele regionen. Vi vil meget gerne bidrage til at styrke samspillet mellem kulturen og andre vigtige samfundsområder, siger udvalgets formand Poul Erik Christensen i en pressemeddelelse.

Udover Museum Ovartaci er blandt andet også et samarbejde mellem fem museer i Holstebro og tre tekniske skoler indstillet.