Otte indlagt efter bus-uheld

Otte unge er indlagt med mindre kvæstelser, efter at en bus med elever fra en efterskole væltede i spejlglat føre i nord for Randers.

Otte unge er indlagt på sygehuset i Randers med kvæstelser, efter at en turistbus med 48 elever og lærere fra Mariager Høj- og Efterskole i formiddag skred ud i et sving og væltede på Mariagervej syd for Hvidsten 10 kilometer nord for Randers.

Falck sendte otte ambulancer og en lægeambulance til ulykkesstedet.

De otte unge i alderen 14 til 17 år, der er indlagt, er ikke kommet alvorligt til skade.

En har brækket et ben, en anden næsen, mens de øvrige fik hjernerystelse ved uheldet. De, der slap uskadt eller kun fik småskrammer, blev i en anden bus fra busselskabet ligeledes kørt til undersøgelse på sygehuset.

Skolen er klar med en psykolog til krisehjælp, hvis der bliver brug for det.

Det sneede og føg i området, da ulykken skete, og udrykningsleder Leif Søgaard fra Falck i Randers giver det glatte føre skylden for, at bussen skred ud og gled ned ad en halvanden meter høj skrænt, hvor den lagde sig på højre side, så døren ikke kunne åbnes.

Elever og lærere var med bussen på vej til et virksomhedsbesøg hos Arla i Århus. Skolen har taget telefonisk kontakt til alle forældre, og forstanderen, Jens Henrik Kirk, tog til skadestuen Randers, mens passagererne fra bussen opholdt sig der, oplyser Berit Pedersen, der er forretningsfører på skolen.