Østjyske politikere vil have mere i løn

Halvdelen af de østjyske kommunalpolitikere vil have mere i løn for deres arbejde. Arbejdspresset er blevet større, siger de.

P4 Østjylland har offentliggjort en undersøgelse, der viser, at halvdelen af alle østjyske kommunalpolitikere mener, at lønnen er for lav.

Carsten Bech er byrådsmedlem for Det Radikale Venstre i Syddjurs Kommune. Han er også formand for Teknisk Udvalg, og de to poster giver ham en løn på godt 7.500 kroner om måneden.

Ifølge Carsten Bech er arbejdsbyrden blevet markant større efter kommunalreformen, hvor de tidligere Rosenholm, Ebeltoft, Rønde og Midtdjurs kommuner blev lagt sammen.

- Mange opgaver fra de gamle amter er blevet lagt ind under kommunerne. Kommunerne er blevet større, men taksterne er ikke blevet reguleret, forklarer Carsten Bech til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Kommunalforsker Roger Buch er enig med Carsten Bech i, at arbejdsbyrden er blevet større for byrådsmedlemmerne.

- Det er jo rigtigt, hvis man ser på, hvor meget arbejde de har. Mange kommer fra de gamle kommuner og er vant til en ikke særlig stor arbejdsbyrde. Nu er de kommet over i de nye storkommuner, hvor de måske skal arbejde dobbelt så meget. Så ud fra den betragtning kan man godt forstå, at de vil have mere i løn, mener Roger Buch, der er lektor ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus.

Carsten Bech er bange for, at den øgede arbejdsbyrde får specielt yngre politikere med børn til at fravælge byrådsarbejdet.