Østjyske kommuner vil være Danmarks Friluftskommune 2010

Århus, Randers og Skanderborg kommuner har alle lagt billet ind på prisen som Danmarks Friluftskommune 2010.

Det er Friluftsrådet, der står bag prisen Danmarks Friluftskommune 2010, som 15 kommuner har søgt om i år - heriblandt Århus, Skanderborg og Randers Kommuner.

Ansøgningerne er sendt på baggrund af en lang række aktiviteter og projekter,
I Randers øsnker man at udbrede kendskabet til og brugen af naturen i kommune, fortæller koordinator Rikke Gilling fra naturafdelingen.

- Jeg mener bestemt, vi har en chance for at vinde prisen, selvom det er et hårdt felt, vi er oppe imod," siger Rikke Gilling og tilføjer:

- I ansøgningen lægger vi også vægt på, at vi både har de politiske visioner og mål på naturområdet, og samtidig kan vi vise, at vi kan omsætte dem i praksis.

I Friluftsrådet er man netop ved at gennemgå de mange ansøgninger for at finde en vinder, og her er man imponeret over kommunernes indsats:

- De 15 kommuner, som har valgt at deltage i årets konkurrence, må betragtes som eliten
blandt landets kommuner, når det gælder formidling af natur og friluftsliv, siger Casper
Lindemann fra Friluftsrådets sekretariat og fortsætter:

- Der er ingen tvivl om, at de 15 kommuner, der deltager i årets konkurrence, har gjort en kæmpe indsats for at formidle natur og friluftsliv til deres borgere.

Friluftsrådet bruger juli og august til at vurdere de indkomne ansøgninger og er klar til at udnævne årets vinderkommune d. 1. september.