Østjyske håndboldklubber håber på medalje-effekt

Ungdomsspillere svigter håndboldklubberne. Nu håber klubberne, at Danmarks guldmedaljer kan vende udviklingen.

Det er de unge spillere, der skal fylde pladserne ud når Lars Krogh Jeppesen, Boldsen og Kasper Hvidt går på pension. Derfor er det stor fokus på at fastholde de unge i klubberne.

Og det store fokus er nødvendigt. I 2006 forlod 3427 unge under 18 de danske håndboldklubber.

I Århusklubben Skovbakken er man opmærksom på problemet. Klubben har gang i alle mulige tiltag for at holde på de unge spillere, det fortæller bestyrelsesformand, Bo Louring:

- Det er typisk drengene i 14-15års alderen, der er svære at holde på. Mange af dem føler, at de skal vælge mellem håndbold eller fodbold, og der kommer håndbolden ofte til kort.

Bestyrelsesformanden forklarer videre, at de derfor forsøger at give de unge plads til begge boldspil i klubben. Derudover kører klubben en række arrangementer for at holde fat på de unge.

- Det drejer sig i høj grad om, at de unge har et trygt sted at komme, og at de føler sig godt tilpasse i klubben, siger Bo Louring.

Udvikling skal vendes, siger landstræner Ulrik Wilbek til gratisavisen 24timer. Ellers er han bange for, at det bliver svært at få medaljer i fremtiden:

- Jeg går fandme og tænker rigtig meget på, at der mangler unge spillere, for det er jo min mission med det her job. At flere små børn skal begynde at spille håndbold. Jeg er bekymret for fremtiden, siger Ulrik Wilbek.

Se meget mere i TV2 I Østjylland klokken 19.30.