Østjyske borgmestre vil løse verdens problemer

Nu vil østjyske borgmestre være med til at løse verdens problemer ved at samarbejde med andre borgmestre på tværs af landegrænser

Her sætter en optimistisk Jacob Bundsgaard sin underskrift på papiret.

Borgmestrene har løsningen på verdens problemer. Det mener de i hvert fald selv. Derfor er der nu blevet dannet en international interesseorganisation kaldet Global Parliament of Mayors.

Den består af borgmestre over hele verden – heriblandt 10 fra Østjylland.

Læs også Borgmestre går sammen i netværk: Vil styre verden

Borgmestrene mener, at verdens problemer er blevet så store og indviklede, at de kun kan løses lokalt. De vil udtænke, gentænke og komme på løsninger, der kan indfri FN’s mål for en bedre verden.

Borgmestrene skrev under på den nye aftale på Allinge havn under Folkemødet på Bornholm. 

Se, om din borgmester har skrevet under på kontrakten.

- Vi skriver under på en ambition om at være med til at løse nogle af de største og mest komplekse problemer, der er i vores verden. Forudsætningen for at kunne tage favntag med klimaudfordringer, social sammenhængskraft og globale kriser, der opstår, det er, at vi står sammen, fortalte Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus Kommune, på Folkemødet.

For megen diskussion og for lidt handling i parlamenterne

Jacob Bundsgaard forklarede desuden, at det nye fællesskab er nødvendigt, fordi man oplever, at nationale parlamenter verden over har svært ved at løfte sig op over det almindelige politiske skænderi, og at udviklingen rundt om i verden peger på, at byer spiller en større rolle.

Læs også Borgmester Bundsgaard: Tilliden til direktør er væk

- Løsninger er nødt til at tage et lokalt afsæt i den virkelighed, vi oplever i kommunerne, og vi er nødt til at løfte det op på et internationalt plan. Det handler om at omsætte tanker og ambitioner til handling. Det er netop, hvad vi gør hver dag i kommunerne. Og så tager det afsæt i en ambition om, at hvis borgmestre var dem, der bestemte, så ville verden se lidt bedre ud, sagde Jacob Bundsgaard.

Disse 10 borgmestre har meldt sig ind i organisationen

Claus Wistoft, Syddjurs
Uffe Jensen, Odder
Peter Sørensen, Horsens
Steen Vindum, Silkeborg
Nils Borring, Favrskov
Jørgen Gaarde, Skanderborg
Claus Omann Jensen, Randers
Marcel Meijer, Samsø
Jan Petersen, Norddjurs
Jacob Bundsgaard, Aarhus