Østjyske borgmestre roser regeringen for E45-forslag

Udmeldingen fra regeringen om en snarlig udvidelse af E45 møder stor begejstring hos borgmestrene i Business Region Aarhus

Business Region Aarhus og dermed også en række østjyske borgmestre roser regeringen for planerne om snarest at udvide motorvejen. Beslutningen om at udvide E45 fra Aarhus Syd til Skanderborg Syd vil gavne den danske samfundsøkonomi og gøre hverdagen lettere for et utal af østjyske borgere og virksomheder, mener borgmestrene.

- Vi har set frem til, at den brede enighed om udvidelse af E45 blev udmøntet i reelle tiltag, og kan kun rose regeringen for, at den nu indfrier sine løfter. Det er en sund investering, der vil komme hele Østjylland til gode, udtaler Jørgen Gaarde, formand for Business Region Aarhus og borgmester i Skanderborg.

Den nuværende trængsel på E45 er ifølge borgmestrene ikke samfundsøkonomisk holdbar, da den har store negative konsekvenser for Østjyllands vækstpotentiale. Det er nemlig ikke kun de mange virksomheder, der bruger motorvejen til transport af varer, som bliver ramt af den øgede trængsel og de lange kødannelser. Det går også udover alle pendlerne og deres arbejdspladser. Samtidig sker der mange ulykker på strækningen grundet den tætte trafik.

Bør vedtages langsigtet plan
- Vi har derfor svært ved at få armene ned over, at regeringen nu afsætter midler til udvidelse af strækningen mellem Aarhus Syd og Skanderborg Syd. Via tal fra Vejdirektoratet ved vi, at antallet af ulykker og harmonikasammenstød falder, når antallet af spor udvides fra to til tre i hver retning, siger Jørgen Gaarde, og fortsætter:

- Samtidig ved vi, at trængslen og de medfølgende gener for erhvervsliv og borgere stiger markant år for år på motorvejens øvrige strækninger. I tråd med Mobilitetskommissionens anbefalinger, bør der derfor vedtages en langsigtet plan for udvidelse af E45 fra Randers til Vejle. Denne del vil vi hurtigst muligt gå i dialog med regeringen om, med henblik på at få vedtaget en aftale, lyder det fra formanden for Business Region Aarhus.

Business Region Aarhus består af Favrskov, Hedensted, Horsens, Norddjurs, Odder, Randers, Samsø, Silkeborg, Skanderborg, Syddjurs, Viborg og Aarhus Kommuner.

Regeringens forslag om en udvidelse af den østjyske motorvej bliver fremlagt under de kommende finanslovsforhandlinger i næste uge. 

Skærmbillede 2021-06-22 kl. 11.15.20

Demente handicappede ramt af delta-variant: Nu stopper alle besøg

gerningamamnd

Kan du hjælpe politiet? Efterlyser mand for påsat brand

Kirsten Dyrman

Politidirektøren om helikoptere i luften og en ung kollega med familie på intensiv

210621 Guldregn i Højbjerg VTR 19.302 Still

play Vild medaljehøst: Klub vinder 50 medaljer til DM

COVID-19 LIVE:
20210604-173648-L-1920x1079we

liveblog Nye rejseregler kan give kø

hanne-knude-palshof_11

play Dyrlæger fravalgt: - Arrogant ikke at anerkende vores faglighed

Dagens mest læste