Østjysk politiker: Bredere motorvej er tættere på end før

Fredag indgik regeringen sammen med Dansk Folkeparti en aftale om finansloven for 2018. 78 millioner er afsat til at undersøge udvidelse af motorvej

Michael Aastrup Jensen (V) har længe kæmpet for en udvidelse af motorvejen mellem Randers og Aarhus.

Tidligere borgmester i Randers og nuværende medlem af Folketinget, Michael Aastrup Jensen (V), er i dag en meget glad mand.

Han har været med til at sætte en udvidelse af E45 mellem Randers og Aarhus N på dagsordenen på Christiansborg.

Læs også Aastrup tror stadig på ekstra spor på E45 fra Randers

- Jeg har næsten sat mig på skødet af finansminister Kristian Jensen, og jeg har banket på alle døre for at gøre noget ved det, og derfor er jeg en rigtig glad mand i dag, fortæller Michael Aastrup Jensen (V) til TV2 ØSTJYLLAND.

Jeg håber, at der kommer en udvidelse så hurtigt som muligt.

Micahel Aastrup Jensen, MF, Venstre

Helt konkret er der på finansloven for 2018 afsat 78 millioner kroner til en VVM-undersøgelse, der skal undersøge, om motorvejen kan udvides til 6 spor på strækningerne Skanderborg S – Vejle, vest om Aarhus og Aarhus N – Randers N.  

Første sten er fjernet

Det betyder ikke, at det er sikkert, at der kommer en udvidelse af motorvejen mellem Randers og Aarhus, men det er et stort skridt, der er taget, mener Michael Aastrup Jensen:

- Vi må hele tiden slås vores små kampe, og det er den første sten på vejen, der er fjernet. Det er ikke for at sige, at det er nemt at finde pengene bagefter, men det gode er, at det er blevet sat på dagsorden for hele Christiansborg. 

VVM undersøgelsen kommer til at tage to år at lave, og derefter vil pengene til motorvejsudvidelsen skulle findes.

Horsens klapper også

Horsens-borgmester Peter Sørensen er også meget tilfreds med finanslovspengene til VVM-redegørelsen.

Han kalder det en opfyldelse af et mangeårigt ønske fra Horsens Kommunes politikere og virksomheder.

Læs også Østjyske borgmestre ser frem mod planer om seks-sporet E45

- Vi har i mange år kæmpet en hård kamp for at gøre politikerne på Christiansborg opmærksomme på de enorme trængselsproblemer på Østjyske Motorvej fra Vejle til Aarhus. Og det er en fantastisk nyhed, at der nu er afsat penge til en VVM-undersøgelse, som er forudsætningen for en udvidelse af antallet af spor. De mange køer på motorvejen er dyre for vores virksomheder og til stor gene for de mange borgere, som pendler mellem Horsens og Aarhus, siger Peter Sørensen (S) og uddyber:

- Jeg kan også med glæde konstatere, at VVM-undersøgelserne skal dække hele strækningen fra Vejle til Randers, hvilket vil gavne hele den østjyske millionby, som er Danmarks største vækstområde udenfor Hovedstadsområdet. 

01:34

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) forklarede i august til TV2 ØSTJYLLAND, hvorfor det er vigtigt at udvide motorvej E45.

Luk video