Østjysk opråb: Kom i gang nu!

Kommuner og region vil have udbygget rute

Hvis de rute 26 fra Aarhus til Viborg ikke skal sande til, må politikerne på Christiansborg handle hurtigt.

Sådan lyder opfordringen fra borgmestrene i Aarhus, Favrskov, Silkeborg og Favrskov Kommuner samt formanden for Region Midtjylland.

I et brev til transportminister Magnus Heunicke og Folketingets Transportudvalg skriver de østjyske politikere, at rute 26 er "en væsentlig del af den infrastruktur, der binder Midt- og Østjylland sammen".

Derfor mener de, at det er nødvendigt, at politikerne hurtigt får tænkt en udbygning af vejstrækningen ind i deres planer.

Foreløbigt har Vejdirektoratet lavet en anbefaling i forhold til en motorvejsstrækning mellem Mundelstrup og Søbyvad ved Hammel.

Det er dog langt fra tilstrækkeligt, skriver borgmestrene og regionsformanden i brevet:

- Vi opfordrer Folketinget i den kommende trafikaftale, der forventes indgået medio 2014, at sikre udbygning og opgradering af rute 26 for at sikre tilstrækkelig fremkommelighed, og vi ønsker samtidig at foretræde for Folketingets Transportudvalg i løbet af foråret 2014.

Ifølge borgmestrene og regionsformanden henvender borgere og virksomheder sig jævnligt, fordi de oplever trængsels- og støjproblemer på strækningen.

Læs hele brevet til Transportministeren og Transportudvalget i boksen til højre i artiklen.