Østjysk koncern indgår millionforlig i bestikkelsessag

Den østjyske industrikoncern AVK Holding indgår forlig med Bagmandspolitiet i skandalen om FN's Olie-for-mad-program.

Den østjyske industrikoncern AVK Holding stiller sig nu op i rækken af danske virksomheder, som har indgået et forlig med Statsadvokaturen for Økonomisk Kriminalitet - Bagmandspolitiet - i skandalen om FN's Olie-for-mad-program, skriver dagbladet Børsen.

AVK skal ifølge forliget betale 875.000 kr. plus procesrenter eller 1,2 mio. kr. til Bagmandspolitiet, som oprindelig havde krævet et langt større beløb i form af konfiskation af den fortjeneste, AVK Holding fik på en ordre til Irak for nu mere end otte år siden.

Hele sagen begyndte, da topledelsen i AVK Holding i 2002 opdagede, at en medarbejder i Dubai ulovligt havde indgået en aftale med en agent i Jordan om at betale bestikkelse i forbindelse med en ordre til Irak. AVK er en af de førende producenter i verden af ventiler, hydranter og tilbehør til vandforsyning, gasforsyning, spildevandsbehandling og brandbekæmpelse.

- Vi er godt tilfredse med det forlig, vi har indgået med Bagmandspolitiet. Vi betragter det som en sejr, fordi det præcis svarer til det beløb, som vi hele tiden har været parate til at betale for vores rolle i sagen, siger eneejer og adm. direktør for AVK Holding, Niels Aage Kjær, til dagbladet Børsen.

<i>Kilde: Dagbladet Børsen</i>