Østjyllands Politi slår til mod organiserede indbrudstyve

Østjyllands Politi har som led i en planlagt politiaktion anholdt otte personer, der formodes at stå bag 28 indbrud.

Flere end 80 politifolk deltog, da Østjyllands Politi i dag mandag i samarbejde med andre politikredse i Jylland gennemførte ransagninger på 18 forskellige adresser i Jylland der i blandt Hells Angels rockerborg på Bryggervej i Risskov.

Ud af de otte er fem mistænkt for at stå bag organiserede indbrudstyverier. Tre personer mistænkes for hæleri. Herudover er én person sigtet for overtrædelse af våbenloven. Der forventes flere anholdelser i sagen.

Det er politiets formodning, at fem af de anholdte personer er en del af en organiseret gruppe af professionelle indbrudstyve. De pågældende er blevet sigtet for tyveri af særlig grov beskaffenhed, oplyser Mogens Brøndum politikommissær ved Østjyllands Politi.

Østjyllands Politi har gennem flere måneder efterforsket personkredsen, der er mistænkt for professionelle tyverier fra private hjem og organiseret hæleri ved salg af tyvekoster via bl.a. "antikvitetshandel" og internetauktioner.

Ved ransagningerne har politiet fundet designermøbler, lamper mv. til en samlet værdi af langt over en million kroner samt et større beløb i kontanter.

Hells Angels klubhus på Bryggervej i Risskov var omfattet af dagens ransagninger, og i den forbindelse har politiet også gjort andre fund af politimæssig interesse. Der er blandt andet fundet enkelte designermøbler/lamper, som er taget med til politigården for nærmere undersøgelser, en liste over mulige gerningssteder for indbrud, en mindre mængde narkotika samt våben i form af en ulovlig kniv.

Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi har foreløbig besluttet, at fem af de anholdte skal fremstilles i grundlovsforhør.