Østjyllands Politi kan få ansvaret for terror-indsats

Flere politikredse vil have meget svært ved at håndtere et skudattentat som det i februar, mener Rigspolitiet

På baggrund af skudattentaterne i København i februar anbefaler Rigspolitiet, at Østjyllands Politi skal stå for at styre indsatsen, hvis der uventet bliver udført et terrorangreb i den vestlige del af landet.

Det er Justitsministeriet, der torsdag eftermiddag har offentliggjort Rigspolitiets anbefalinger, der er dateret 8. september.

Hvis et terrorangreb finder sted i Østdanmark, skal Københavns Politi tilsvarende stå for indsatsen.

Rigspolitiet vurderer, at det vil være betydeligt vanskeligere for politikredse, som ikke har den beredskabsrutine og samme kapacitet som Københavns Politi er i besiddelse af, at håndtere en situation, som den, der opstod i København tidligere på året.

Her blev to personer dræbt og flere politifolk såret.

Betjente frygter overbelastning

Derfor skal to politikredse - Østjyllands Politi og Københavns Politi - stå for at koordinere, lede og styre politiindsatsen, hvis endnu et angreb skulle indtræffe uden varsel.

- En sådan fordeling af ansvaret vil sikre, at det - så snart en terror eller terrorlignende hændelse er indtruffet - vil stå fuldstændig klart, hvilken politikreds der har ansvaret for indsatsen, lyder det fra Rigspolitiet.

Anbefalingerne er en opfølgning på en evaluering fra maj, som Rigspolitiet udarbejdede efter angrebene 14. og 15. februar mod først Krudttønden på Østerbro og så synagogen på Krystalgade.

Det er en række arbejdsgrupper, som har haft til opgave at udarbejde forslag til, hvordan politiet kan styrkes inden for ti læringspunkter, som kom frem i evalueringen.

sø is vinter kulde frost

Politiet advarer om livsfare efter flere anmeldelser om leg på tynd is

Fatma Cetinkaya

play Farvel til politik: Fatma Cetinkaya genopstiller ikke

20200910-094247-A-1920x1280we

Britisk coronamutation fortsætter stigning i Danmark

sas.jpg

Efter nye mutationer vil partier og ekspert have krav om test og isolation

IMG_1108

Endnu en brand i forladt bygning

testfamiliee7b659b5-d96e-4134-a95b-341fc194b305

Lægefamilie var fanget i Australien - nu er de vendt hjem