Østjyllands Politi jagter luder-bagmænd

To thailandske kvinder varetægtsfængslet i prostitutionssag. Politiet håber på samarbejde om at finde bagmænd for kvindehandel.

Politiet i Århus fik fredag i byretten varetægtsfængslet to thailandske prostituerede efter en razzia i et af byens bordeller. En 35-årige kvinde blev varetægtsfængslet i en uge med henblik på udvisning fra Danmark, mens hendes 39-årige kollega blev varetægtsfængslet i tre uger. I modsætning til den yngre kvinde overvejer den 39-årige ifølge politiet at gå i det rehabiliteringsprogram, som politiet samarbejder med Center for Menneskerettigheder om.

Razziaen er led i den offensiv mod kvindehandel, som politiet landet over har opprioriteret efter krav fra folketingsflertallet bag politireformen.

- Østjyllands Politi arbejder endnu på at kortlægge omfanget af ufrivillige prostituerede og deres bagmænd i de 60 bordeller, som hidtil er identificeret i politikredsen. Vores strategi er både at få dem til at vidne og at hjælpe dem socialt, siger vicepolitiinspektør Jørgen Munk til Ritzau.