Østjyllands Politi i fuld gang med stor atom-øvelse

Østjyllands Politi holder i dag, onsdag, en større øvelse

01:06

1 af 2

KRISØV 2015 hedder den øvelse, som store dele af Østjyllands Politi i dag, onsdag, deltager i.

- I øjeblikket er vi i gang med den store øvelse, som vi afholder hvert andet år, som er en krisestyringsøvelse, der i år bliver afholdt i Østjyllands politikreds, siger vagtchef hos Østjyllands Politi Thomas Hinge til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Et atomdrevet russisk skib kolliderer med et fragtskib i Kattegat, og det starter en kæde af begivenheder, der involverer både ministerier, styrelser og beredskabsorganisationer.

Der er blot tale om en øvelse, men mange sejl er sat ind på, at den skal foregå så realistisk som muligt - på trods af, at det er en øvelse, der foregår på skrivebordet.

- Det er jo rigtig vigtigt, at vi som myndighed, og især som politi, der har den koordinerede ledelse af alle disse hændelser, vi får trænet de planer, der er, og vi får trænet med de øvrige myndigheder - herunder kommuner, ministerier og beredskabsstyrelsen, så vi er klar til at kunne håndtere det, der sker omkring os, siger Thomas Hinge.

En del af udfordringen består i, at befolkningen skal have besked på, at der er sket en katastrofe i deres nærområde.

- Vi øver jo rigtig meget i, at vi kan orientere borgerne om, hvad der er sket, således at befolkningen ikke går i panik, og der begynder at udbryde nogle tilstande, hvor vi kan have svært ved at håndtere det, så det er simpelthen med henblik på, at vi hurtigst muligt og mest effektivt kan fortælle befolkningen, hvad der er sket, siger Thomas Hinge.

Se mere i videoen øverst i artiklen.

Planlagt atomkatastrofe i Østjylland