Østjyllands Politi er klar til J-dag

Den traditionsrige øl-dag betyder som regel flere fulde mennesker og flere anholdelser

Foto: Nils Meilvang - Scanpix

Foto: Carlsberg Danmark. Collage: TV2OJ

1 af 2

Fredag aften klokken 20.59 frigives den første juleøl.

Som altid på den traditionsrige øl-dag forventes der mange festglade mennesker i byerne. Det er man også opmærksom på hos Østjyllands Politi.

Læs også Politiet: Flere spritbilister i Østjylland

- Vi er opmærksomme på, at J-dag er der. Nogle gange kan der være lidt mere gang i byen end normalt. Der er som regel flere fulde mennesker i byen og som regel også flere anholdte. Det er vi forberedt på, siger Marianne Morgen, pressekoordinator hos Østjyllands Politi til tv2oj.dk.

Også trafikken holder Østjyllands Politi særligt øje med fredag aften.

Læs også J-dag: Politiet holder øje med bybilledet

På forhånd anbefaler Rådet for Sikker Trafik derfor, at alle, der skal til J-dag, får planlagt på forhånd, hvordan de kommer hjem, når promillerne er gået i blodet.

- Mange har svært ved at vurdere, hvor meget de har fået at drikke, og hvor lang tid det tager at blive ædru. Skal man drikke alkohol, så lad bilen stå og kom hjem på en sikker måde. Det er alt for farligt og risikabelt at tage chancen, hvis man har fået for meget alkohol indenbords, siger Mogens Kjærgaard Møller, adm. direktør i Rådet for Sikker Trafik i en pressemeddelelse, som rådet har sendt ud i forbindelse med J-dag.