Østjylland ramt af indbrudsbølge i biler

De seneste fem døgn har Østjyllands Politi modtaget 87 anmeldelser om indbrud i biler. Politiet mener bilejerne gør det for nemt for tyvene.

De hurtige indbrudstyve behøver kun ganske få sekunder for at rippe en bil for alt indhold af værdi.

- Indbrudstyvene skaffer sig typisk adgang ved at knuse en rude i bilen, og så er det nemt at løbe af sted med tasker, solbriller og GPS udstyr, fortæller vicepolitiinspektør Bent Hjorth ved Østjyllands Politi til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Hos Østjyllands Politi oplever man, at bilejerne gør det nemt for biltyvene, da de glemmer at fjerne værdifulde ting fra bilen.

- Vi opfordrer endnu engang borgerne til ikke at efterlade effekter og værdier synligt i bilen. Sørg for at den bærbare pc, GPS udstyr, kamera, solbriller, punge helt er fjernet fra bilen eller gemt godt væk, siger Bent Hjorth.

Siden fredag har Østjyllands Politi modtaget 87 anmeldelser om indbrud og forsøg på indbrud i biler. Alene i Århus midtby og i Brabrand har 60 bilejere haft uønsket besøg.

- Tidligere oplevede vi at indbruddene var organiserede, men i dag er det ofte enkeltpersoner, eksempelvis unge mennesker der kommer kørende forbi på en scooter, og dermed hurtigt kan flygte fra stedet, fortæller vicepolitiinspektør Bent Hjorth ved Østjyllands Politi til TV 2 | ØSTJYLLAND.