Østjylland garderer sig mod oversvømmelser

Flere kommuner er i fuld gang med at klimasikre for at undgå oversvømmelser i fremtiden

03:18

1 af 2

Oversvømmelserne i kølvandet på weekendens massive regnskyld har fået flere østjyske kommuner til at forsøge at forhindre, at lignende situationer sker i fremtiden.

I Skanderborg Kommune er man i fuld gang med at gardere sig mod, at områder skal svømme lige så meget over, som det for eksempel har gjort det i Alken Enge og Låsby for nyligt.

Det gør kommunen gennem såkaldte "klimatilpasningsprojekter":

- Det er dyrere at reparere skaderne efter et skybrud, end det er at klimasikre, siger teknisk chef i Skanderborg Kommune Luise Pape Rydahl.

Oversvømmelse: Som at have en husbåd

Også flere steder i Østjylland bygger man diger, forskellige former for bassiner, der kan holde på vandet, og små dale, der kan fungere som kanaler.

Også i Lystrup og i Aarhus er man i fuld gang med flere projekter, der skal forhindre massive vandmasser i at oversvømme områder.

I Aarhus har man bygget et kæmpestort rør, der skal lede vandet væk fra centrum.

300.000 m3 pumpet væk

Og i Lystrup, hvor man tilbage i 2012 oplevede enorme oversvømmelser, fordi Lystrupvej kom til at fungere som en kanal, der ledte al vandet det samme sted hen, er vejen nu lavet, så det slår et lille sving og hælder lidt, så vandet løber ned i en sø.

Se nærmere på nogle af de mange projekter i indslaget øverst på siden.