Østjyder er tilfredse med lærernes ja

Lærerne har stemt ja til den nye overenskomst, og det vækker glæde i Østjylland

Der er smil på læberne hos flere østjyder efter det i dag kom frem, at lærerne har stemt ja til den nye overenskomst.

Lærerne fik ikke en ny arbejdstidsaftale, men alligevel har et stort flertal af lærerne stemt ja til overenskomstaftalen. I Østjylland er der stor tilfredsed med dagens resultat.

- Jeg synes, det er et godt resultat. Det er vi meget godt tilfreds med, siger Inge Jensen Pedersen, der er formand i FOA Aarhus.

Læs også Forslag i Favrskov: Betal forældre for at passe børnene derhjemme

Arbejdstidsaftalen mangler, men der er gode ting i den nye overenskomst.

- Det handler om, at der er kommet rigtig meget på reallønnen denne gang, siger Inge Jensen Pedersen fra FOA til TV2 ØSTJYLLAND med henvisning til, at lærerne stiger 8,1 procent i løn henover de kommende tre år.

00:40

VIDEO: Formanden for FOA Aarhus, Inge Jensen Pedersen, er tilfreds med resultatet. Hør hendes reaktion på dagens ja-resultat her.

Luk video

I Silkeborg er man også tilfreds

I Silkeborg var skolerne udtaget til konflikt, hvis det var kommet så langt. De er nu meget glade for, at lærerne stemte ja, så det ikke blev en realitet.

Børnene har brug for at være i deres trygge rammer. De har ikke brug for at komme hjem og gå sammen med forældre, som måske er frustrerede.

Line Jørgensen, mor til Sammi på Balleskolen, Silkeborg

- Jeg er glad for, at det blev et ja, og at vi nu kan se fremad, siger Stine Therkildsen, der er tillidsrepræsentant for lærerne på Balleskolen.

Line Jørgensen er mor til Sammi Jørgensen, der går på Balleskolen. Hun er også tilfreds med, at alt fortsætter, som det plejer.

- Jeg tænker, at det er meget godt. Så kan vi beholde børnene i skole, og forældrene kan fortsætte med at passe deres arbejde, siger Line Jørgensen til TV2 ØSTJYLLAND.

00:26

VIDEO: Line Jørgensen er mor til et barn på Balleskolen i Silkeborg. Hun er glad for, at børnene undgår en konflikt. Hør interviewet med hende her.

Luk video

Det ville ifølge hende være en stor belastning for børnene, hvis det var endt med en konflikt.

- Børnene har brug for at være i deres trygge rammer. De har ikke brug for at komme hjem og gå sammen med forældre, som måske er frustrerede, siger Line Jørgensen.

Sådan stemte lærerne

74,6 procent stemte ja
25,4 procent stemte nej

41.939 medlemmer har stemt

Kilde: Folkeskolen.dk

På Gjessø Skole ånder ledelsesgangen også lettet op efter dagens ja.

- Nu kan jeg med god samvittighed lægge skema for næste år uden at risikere, at der bliver ændret på noget, siger Jens Møller, der er skoleleder på Gjessø Skole, til TV2 ØSTJYLLAND.

00:49

VIDEO: Jens Møller er glad for, at man nu kan se fremad efter dagens resultat er kommet frem. Hør interviewet med ham her.

Luk video

Tilfreds med det næstbedste

Tilfredsheden har sine grænser. I hvert fald hos formanden for Silkeborg Lærerforening, Niels Jørgen Jensen.

- Vi ville selvfølgelig gerne have haft en arbejdstidsaftale, men da vi ikke kun få det, så må vi nøjes med det næstbedste. Jeg synes, der er langt mere perspektiv i det, som vi har stemt ja til den her gang, siger Niels Jørgen Jensen.

00:41

VIDEO: Hør formanden for Silkeborg Lærerforening fortælle om, hvorfor det næstbedste er godt nok.

Luk video

Han er glad for, at det er blevet et ja, efter medlemmerne har vendt og drejet overenskomstaftalen.

Læs også Hel by står sammen om klovnebil og hospitalsklovnene