Østjyder dumper køreprøver på stribe

Østjyllands Politi har den næsthøjeste dumpeprocent i landet. Mere end hver tredje østjyde dumper den praktiske køreprøve.

I fjor gik 10.472 østjyske køreskoleelever op til den praktiske køreprøve til personbil, og mere end hver tredje dumpede, skriver JP Århus.

Det giver Østjyllands Politi den næsthøjeste dumpeprocent i landet kun overgået af Københavns Politi, der har en dumpeprocent på 41,5.

Chefen for færdselsafdelingen ved Østjyllands Politi, vicepolitiinspektør Kristian Thomsen kalder tallet for højt og mener, at mange er for nærige, når kørekortet skal erhverves.

- Mange forældre, der betaler for deres børns kørekort, prøver at skaffe det så billigt som muligt. Dermed bliver det køreskolerne med de laveste priser, der vinder. Når eleven så har været igennem den købte grundpakke, tror man, at den pågældende er klar til at gå op, men det er langt fra altid tilfældet. Og så dumper man, siger Kristian Thomsen.

Formanden for Aarhus Kørelærerforening, Bjarne Lind, mener, at den høje dumpeprocent skyldes, at trafikforholdene i Århus - og ikke mindst i Østergade hvor køreprøverne i byen starter - er meget vanskeligere end de fleste andre steder i landet.

- Selvfølgelig går alle i Østjyllands Politikreds ikke til køreprøve i Århus, men byen fylder meget i statistikken, siger formanden til JP Århus.