Østjyder betaler prisen for terrorberedskab i København

Mindre sager bliver nedprioriteret, når østjyske politibetjente bliver sendt til København, siger politichef

De jyske borgere kan se frem til længere sagsbehandlingstider hos politiet, fordi politikredsene i Jylland må sende en række betjente til København som led i terrorberedskabet.

Sådan lyder det fra Øst- og Nordjyllands Politi.

For når hver politikreds skal bidrage med cirka 1200 mandetimer om ugen, skal der prioriteres, og det vil først fremmest betyde, at borgere med "små sager" hos politiet må væbne sig med tålmodighed, siger chefpolitiinspektør ved Østjyllands Politi Bent Preben Nielsen.

- Timerne kommer jo til at mangle i politikredsen, og det betyder selvfølgelig, at der er noget, vi bliver nødt til at prioritere væk.

- Vi ophober nogle sager på hylderne. For vi prioriterer at komme, når borgerne har brug for os, og derfor holder vi fast i vores nuværende patruljeberedskab.

Konkret vurdering af hver enkelt sag

Hvad er det for nogle sager, der kommer til at hobe sig op på hylderne?

- Det bliver de sager, der er mindre vigtige - selvom alle sager for borgerne selvfølgelige er vigtige - så vil det være de mindre økonomiske sager og små databedragerisager.

Østjyllands Politi kan få ansvaret for terror-indsats

- Men det vil være en konkret vurdering af hver enkelt sag. Hvor længe vi kan blive ved med det, må tiden vise. For selvfølgelig er det en belastning, siger Bent Preben Nielsen, som påpeger, at Danmark de seneste år har været i en ekstraordinær situation.

- Vi har haft Cop 15, terrorangrebet og nu flygtningesituationen, og det tærer jo alt sammen. Men det er en del af de vilkår, der er ved at have et fælles politikorps. Når der er brug for det, så hjælper vi hinanden.

Politiet prioriterer skarpt

Der er ingen tvivl om, at det får en betydning for både borgerne og politibetjentene, siger også politiinspektør i Nordjyllands Politi Marianne Vestergaard-Lau.

- Vi må prioritere skarpt, og vi prioriterer først og fremmest patruljevognene. Så må vi give lidt los på sagsbehandlingstiderne og udsætte nogle indsatser.

Corona fremtid covid 19

Danske smittede, indlagte og døde fordoblet på seks uger – men hvordan bliver de næste seks?

Genrebillede, frisør

Frisørsalon skal holde lukket: Nu klipper Rikke - fuldt lovligt - folk i deres hjem

Skærmbillede 2021-01-18 kl. 16.23.42

playHjemmeskoling er ikke kun skidt: Trine kommer tættere på sine børn

COVID 19 LIVE
DemensCentrum Aarhus

liveblogSmittetryk falder på aarhusiansk plejehjem

Retten i Aarhus

Konen tog sin mand på fersk gerning - misbrugte steddatteren

20180728-135225-a_28mb.jpg

Universitet til udvekslingsstuderende: Genovervej om I vil afsted