Ordentlig lussing til Randers FC

Lars Olsen efter tenniscifrene: FC Nordsjælland er vores onde ånd

Det blev et ubarmhjertigt deja-vu for Randers FC, da holdet tabte 1-6 til FC Nordsjælland. Det sidste indbyrdes opgør i efteråret endte med et 0-5-nederlag.

Randers FC var blevet advaret på forhånd, men lige lidt hjalp det. Selv om FC Nordsjælland i efteråret gav kronjyderne prygl og vandt 5-0 i SAS Liga-premieren, så havde Randers-spillerne ikke læst godt nok på lektien, da holdet torsdag fik muligheden for at vaske den grimme plet væk.

I stedet for revanche fik Randers FC endnu en gang store klø, da holdet foran 5.434 tilskuere hjemme på Essex Park tabte 1-6.

- FC Nordsjælland kan vel betegnes som vores onde ånd. De kom meget let frem til deres chancer, og så var de uhyre effektive. Efter vores nederlag på 0-5 i efteråret, nægtede jeg, at det ville kunne gentage sig. Men det kunne det åbenbart, sagde Randers-træner Lars Olsen.

FC Nordsjælland skulle ikke bruge mange sekunder på at bringe minderne frem fra klubbernes første møde. FCN-angriberen Martin Bernburg prikkede allerede efter et minut og tolv sekunder bolden over Martin S. Jensen i Randers-målet til 1-0.

Og mens hjemmeholdet i strid modvind forsøgte at komme sig ovenpå på chokstarten, så havde de nordsjællandske gæster ingen problemer med de barske vejrforhold. Inden halvlegen var omme, havde Kenni Olsen, Johnny Lundberg, Morten Nordstrand og Thomas Kristensen haft bolden i nettet og gjort det til 5-0 til gæsterne.

- Kampen var reelt afgjort efter 10-15 minutter. Allerede efter deres første scoring bredte usikkerheden sig i vores forsvar. I anden halvleg handlede det blot om at gå ud og kæmpe for vores selvrespekt, og det lykkedes for så vidt.

Her blev vi ikke spillet ud af banen, sagde Lars Olsen, der kort ind i anden halvleg måtte se angriberen Tidiane Sane bliver udvist for at gå for hårdt ind i en nærkamp.

Mens Lars Olsen havde svært ved at finde smilet frem, så havde FC Nordsjælland-træner Morten Wieghorst svært ved at skjule sit.

I anden halvleg kunne han se Martin Bernburg lukkede målfesten, da han modtog en tværaflevering fra Morten Nordstrand og trillede bolden ind til 6-0.

Selv om holdet med storsejren overtog fjerdepladsen i SAS Ligaen, så vil Wieghorst dog ikke begynde at revurdere forårets målsætning om at bevare femtepladsen.

- Vi vil nyde den her sejr i de næste par dage, og så gælder det om at holde benene på jorden. Det er nogle dygtige spillere, jeg har, og det er naturligvis tilladt at drømme ..., sagde Morten Wieghorst, inden han fortrød den sætning han havde påbegyndt. Mens glæden var stor i det meste af FC Nordsjælland-lejren, så gjaldt det ikke for forsvarsspilleren Michael Ribers.

Han blev så arrig over, at Randers FC's Todor Yanchev i slutminutterne fik reduceret til 1-6, at han nægtede at snakke med pressen. I stedet valgte han at styre direkte mod holdets bus for at surmule.