Opstillingsmøde hos Alternativet

Alternativet skulle lørdag finde 11 nye østjyske folketingskandidater

Lørdag var der kampvalg hos Alternativet, der er et nystiftet politisk parti. Her skulle partiet finde sine 11 nye østjyske kandidater frem mod folketingsvalget.

I Aarhus havde 18 forskellige og håbefulde kandidater hver 1 minut og 30 sekunder til at sælge sig selv til partiets opstillingsmøde.

En af dem, der lørdag var til eksamen, var Steen Rågård, der er selvstændig fra Odder. For to uger siden meldte han sig ud af Radikale Venstre, og lørdag blev han valgt til kandidat for Alternativet.

-Nu er jeg tidligere radikal politiker, og jeg har været med i valgkamp i den sammenhæng også, så jeg ved godt, at det kræver en del arbejde, så det har jeg forberedt mig på, siger Steen Rågård.

Det unge parti, der netop har indsamlet nok underskrifter til at kunne stille op til det kommende folketingsvalg, fik lørdag barberet de 18 kandidater ned til 11, så partiet sammen med de to østjyske spidskandidater er oppe på 13 i alt i Østjyllands Storkreds.

Se: Alternativet på kandidat-jagt

- Jeg tror på, at der er så utrolig mange mennesker, der gerne vil noget andet, og jeg tror meget på, at vi kan ændre noget i Danmark. Jeg tror, at vi kan gøre tilværelsen for alle mere positiv, end den er i øjeblikket, siger Lene Agger fra Aarhus, der er folketingskandidat for Alternativet.

Partiet har valgt sine to østjyske spidskandidater, og den ene af dem er Josephine Fock:

- Vi har ingen penge overhovedet, så skulle der sidde en eller anden velvillig kvinde eller mand derude, som har lyst til at donere til os, så er de velkommen, men det er jo alt sammen frivilligt arbejde, og vi har heldigvis masser af frivillige, så det er jeg ikke så bekymret for. Det er hårdt arbejde og knofedt, der skal til nu, siger Josephine Fock.

Og målet for partiet er klart:

- Vores mål er at komme ind i Folketinget, og der er spærregrænsen de to procent, hvilket giver fire mandater, så det er vores absolutte minimumsmål, siger Josephine Fock.

I en helt frisk meningsmåling, som Gallup har offentliggjort lørdag, står partiet til at få 1,8 procent af stemmerne og er dermed meget tæt på at komme over spærregrænsen på to procent.

Du kan se mere fra opstillingsmødet i tv-indslaget øverst på siden.

Skærmbillede 2021-03-03 kl. 14.26.59

Smitsom hundesygdom i omløb

stadionlamper randers fc

Nu bliver det muligt at få et stykke af stadion hjem i stuen

VIA University College Aarhus

100 millioner skal afhjælpe studerendes tabte tid i værksteder

40_percent

play Rådmand stiller ikke op til næste kommunalvalg

1600px_COLOURBOX49735143

Bilist sendt på skadestuen efter sammenstød i det vestlige Aarhus

Letbanen

Onsdag morgen holder letbanen igen stille på grund af frost