Opgør med urimelige forældre

Århusiansk rådmand vil gribe ind overfor forældre, som er arrogante og krævende overfor personale i skoler og institutioner.

Det skal være slut med forældre, der stiller sig krævende og højtråbende an over for medarbejdere på byens skoler og daginstitutioner. Århus Kommunes afdeling for børn og unge vil indføre "gyldne leveregler", som forældre skal følge. Det skriver JP Århus i dag.

I går skrev samme avis om, hvordan forældre til elever i folkeskolen i stigende omfang henvender sig til lærere på urimelige tidspunkter med skingre klager over episoder fra klasseværelset.

Børn og unge-rådmand Louise Gade (V) er foruroliget over udviklingen, og hun har gennem længere tid planlagt et opgør mod problemet.

- På mine møder med medarbejderne i dagtilbuddene hører jeg om fulstændigt uacceptabel adfærd fra nogle forældres side. Der er en trist udvikling, og vi er nødt til at gribe ind for at beskytte personalet, siger hun.

- Jeg har hørt de mest uhyrlige eksempler, hvor en forælder taler i mobiltelefon, mens han afleverer sit barn. På vejen ud af institutionen hopper han blot over et andet barn, der er faldet, og som ligger og græder. Han slipper ikke mobiltelfonen, fortæller Louise Gade til JP Århus.