Opfordring: Det bør du sikre dig før købet af hund

Du skal se dig godt for, inden du køber hund, lyder rådet fra Dyrenes Beskyttelse

01:53

Du skal gå grundigt til værks, hvis du overvejer at købe en hund.

Sådan lyder opfordringen fra Dyrenes Beskyttelse i forbindelse med en sag, hvor der er fundet 24 misrøgtede hunde på en adresse i Framlev.

Grundigheden består i, at man bør besøge vedkommende, der har sat Fido til salg.

- Man bør besøge opdrætteren flere gange for at sikre sig, at de omgivelser, som hunden befinder sig i, er ordentlige. Det er rigtig vigtigt, at man er opmærksom, når man som kommende hundeejer skal ud på markedet, siger chefkonsulent Jens Jokumsen fra Dyrenes Beskyttelse. 

Læs også Politiet finder 24 misrøgtede hunde: 11 måtte aflives

Han opfordrer helt generelt folk, som ser noget, der ikke er efter bogen, til at reagere. De bør enten kontakte myndighederne, Dyrenes Beskyttelse eller politiet.

Den aktuelle sag handler om 24 hunde, der blev fundet på en adresse i Framlev.

En hvalp var død, da politiet ankom til stedet, mens en dyrelæge måtte aflive 11 hunde. De resterende 12 hunde er bragt til Dyrenes Beskyttelses internat i Brande.

Jens Jokumsen mener, at politiet generelt gør for lidt, når de får henvendelser om dyresager.

- Vi oplever i Dyrenes Beskyttelse, at politiet nedprioriterer dyrevelfærd i deres arbejde, fordi der er andre steder, de skal bruge ressourcer. Det er problematisk, siger han og uddyber:

- Det er vores oplevelse, at det bliver vidt forskelligt prioriteret rundt i de forskellige politikredse. Det er der nødt til at være meget mere fokus på, så vi sikrer, at der bliver taget action, når der kommer de her anmeldelser.

I den konkrete sag har Østjyllands Politi rejst en sigtelse.

- Vi har sigtet den ene af beboerne på stedet for overtrædelse af dyreværnsloven. Der er to beboere, som er tilmeldt adressen og har haft de her hunde. Dem har vi taget hånd om. Den ene er sigtet, og der vil formentlig komme en sigtelse til den anden beboer også, siger fungerende vicepolitiinspektør Anders Uhrskov fra Østjyllands Politi.

Øverst i artiklen kan du se mere om den aktuelle sag fra Framlev.