Op af sofaen og ud i verden!

Sådan bliver du en god iværksætter

02:41

1 af 2

De fleste kender nok det at få en god idé. Måske endda så god, at man for et kort øjeblik har overvejet, om den er så god, at man potentielt kunne leve af den.

Scenariet udspiller sig hver dag for mange danskere, men det er langt fra alle, der går det næste skridt og får realiseret idéen.

Lige netop dét er forskellen på den almindelige idémager og så iværksætteren, fortæller innovationsekspert Jonathan Løw. Han har stiftet virksomheden Listen Louder, som rådgiver andre iværksættere.

Han mener, at den store forskel er lysten til at forandre. Det er ifølge ham drivkraften bag iværksætteri:

- Man skal droppe de fine forretningsplaner og lange strategier og i stedet for gå ud og tage nogle møder med nogle folk og fortælle, jeg har den og den idé. Eller måske bare drøm, siger Jonathan Løw til TV 2 | ØSTJYLLAND.

På bare syv år har de østjyske iværksættere sørget for masser af arbejdspladser. Mere end 17.000 er der blevet skabt. Alle er de affødt af en god idé.

Hvis man har mod på at kaste sig ud i et liv som iværksætter, har Jonathan Løw et godt råd:

- Kom ud af de trygge rammer. Kom ud i verden!

I interviewet øverst i artiklen kan du høre flere gode råd. Blandt andet om det er nødvendigt at sælge hus og sætte forholdet på standby for at udleve sin iværksætterdrøm.