Op ad bakke for østjyderne

Bookmakere tror ikke på østjysk Grand Prix-sejr

Får bookmakerne ret i deres forudsigelser, om hvem der vinder årets Melodi Grand Prix i Gigantium i Aalborg lørdag aften, skal Danmark repræsenteres af en svensker og en tidligere Big Brother-deltager.

Hos samtlige bookmakere er sang nummer ti, "Venter" med Patrik Isaksson og Christian Brøns, favorit skarpt forfulgt af Jesper Nohrstedt, der de seneste par dage er rykket op i feltet af favoritter med sin sang "Take Our Hearts".

Får bookmakerne ret, kommer de tre østjyske deltagere til at kigge langt efter sejren.

Som nummer fem på bookmakernes favoritlister er Ditte Marie placeret højest blandt de østjyske deltagere. De to andre østjyder, Karen Viuff og Kenneth Potempa, følger dog lige bagefter Ditte Marie på de to efterfølgende pladser.

Bookmakerne har dog før taget fejl, når det gælder kunsten at forudsige vinderen af et Melodi Grand Prix.

I 2000 var Brødene Olsen ikke bookmakernes favorit til at vinde det Europæiske Melodi Grand Prix, men det forhindrede ikke de to brødre i at vinde en af Grand Prix-historiens mest suveræne sejre.

Så sent som sidste tog bookmakerne også fejl. Da var Frankrig udråbt som storfavorit til at vinde, men endte med kun at blive nummer 15.

I aften kl. 20.00 skal deltagerne for første synge deres sange foran et publikum, når der er generalprøve i Gigantium, så der kan sagtens nå at ske ændringer i forhold til, hvem der er bookmakernes favoritter.

I sidste ende er det jo trods alt danskerne og de fem juryer, der afgør, hvem der vinder i Aalborg lørdag aften.