Op ad bakke for Bjerregaard og Co.

Om en måned skal vælgerne i Århus tage stilling til, hvem de ønsker som borgmester. I dag præsenterede Venstre sit valgprogram.

Vækst, velfærd og valgfrihed er sloganet, som skal være med til at skaffe nøglerne til borgmesterkontoret for Venstres spidskandidat Gert Bjerregaard. Men på forhånd ser vejen mod borgmesterposten ud til at være belagt med forhindringer.

Flere meningsmålinger viser nemlig tilbagegang for Venstre i Århus. En tidligere meningsmåling fra Capacent Research viser sågar, at Venstres byrådsgruppe risikerer at blive halveret, og at SF bliver større end Venstre. Så galt tror Gert Bjerregaard dog ikke det går.

- Vi har et meget stærkt hold af kandidater og jeg er overbevidst om at borgmesteren efter valget hedder Gert Bjerregaard, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND .

Han erkender dog, at Venstre er bagefter, og at der den næste måned skal arbejdes benhårdt, hvis partiet skal vinde borgmesterposten. Selv mener han dog ikke, at et eventuelt nederlag til Venstre vil få konsekvenser.

- Skulle det ikke ske, at jeg bliver borgmester i Århus, så vil man se et Venstre, der sætter sig til forhandlingsbordet og går efter at lave resultater, og jeg er sikker på, at jeg har opbakningen til at fortsætte som leder for Venstre i byrådet, fortæller Gert Bjerregaard.

Se mere i TV 2 | ØSTJYLLAND fredag aften.