Omstridt pasningsordning ændres

S i Århus vil sløjfe modulordningen i daginstitutionerne efter ny evaluering. V er klar til at diskutere ændringer.

Århus Kommune offentliggjorde tirsdag en evaluering af den omstridste modulpasningsordning i de kommunale daginstitutioner.

Konklusionerne i evalueringen får Socialdemokraterne til at erklære, at ordningen er "dumpet med et brag", mens Venstres børne- og ungerådmand Gert Bjerregaard siger, at den blot har behov for en justering.

Evalueringen viser, at 54 procent af forældrene overordnet set er utilfredse med ordningen. 27 procent er tilfredse, mens 20 procent svarer "ved ikke".

Institutionslederne oplever mindre tid til hvert enkelt barn, efter ordningen blev indført, ligesom der ikke er nær så store muligheder for at tage børnene med på udflugter.

- Forældre og medarbejdere har talt, og konklusionen er ikke til at tage fejl af: Modulordningen har spillet fallit. Derfor er den eneste rigtige løsning at afskaffe ordningen, siger Socialdemokraternes politiske ordfører Kristian Würtz.

Børne- og ungerådmand Gert Bjerregaard (V) siger til TV 2 | ØSTJYLLAND, at han mener, at ordningen skal fortsætte, fordi den giver forældrene valgfrihed, men den skal gøres mindre bureaukratisk. Han vil nu indkalde forligspartierne til en drøftelse af ordningen.

- Det har aldrig været meningen at indføre bureaukrati eller rigide regler. Jeg har derfor bedt min forvaltning om at komme med et forslag til, hvordan vi kan gøre modulordningen mere fleksibel til glæde for børn, forældre og medarbejdere, siger rådmanden.

Se mere i TV 2 | ØSTJYLLAND tirsdag.