Ombygning skal forhindre ulykker

Ombygning af krydset Ladegårdsbakken/Oddervej i Skanderborg skal forhindre ulykker.

Århus Amts vejfolk er netop gået i gang med at bygge lyssignalet ved Ladegårdsbakken/Oddervej i Skanderborg om. De seneste fem år er der sket 21 trafikulykker i krydset. Hovedparten af ulykkerne er sket ved venstresving. Derfor etableres der nu separate venstresvingsbaner på Ladegårdsbakken, således at denne retning får sit eget lyssignal. Derved mindskes risikoen for ulykker.

- Vi ved, at det reducerer antallet af ulykker voldsomt, når de venstresvingende biler kører på deres eget signal, og kan dreje uden, at der kommer biler, som skal ligeud, siger civilingeniør i Århus Amt Trine Buus Karlsen.

Ombygningen kommer også til at betyde, at det fremover bliver betydeligt lettere at finde en p-plads ved banegården. DSB etablerer nemlig 125 nye parkerings-pladser. Den eksisterende vej til DSB's banearealer er placeret cirka 20 meter sydvest for krydset Ladegårdsbakken/Oddervej. Det skaber til tider farlige situationer og usikkerhed i krydset, da bilisterne ikke kommer direkte ind i krydset, men skal krydse vejen få meter før selve krydset. For at undgå dette fremover, bliver vejen nedlagt, og der plantes græs, hvor der i dag er vej. I stedet bliver der bygget en ny vej 20 meter nordøst for den nuværende vej. Dermed bliver krydset regulært, således at bilisterne kører direkte ind i krydset. Det øger sikkerheden væsentligt.

Ombygningen koster cirka tre millioner kroner. Udgiften er fordelt mellem Århus Amt, Skanderborg Kommune og DSB. Ombygningen er færdig omkring 1. september.