Olieudslip er fordampet

Aftenens olieudslip i Gudenåen ser ud til at være spredt og fordampet så meget, at det ikke længere skaber problemer

Olieudslippet, der fredag aften truede med at forurene Gudenåen, ser ud til være fordampet.

- Vi lagde i går flydespærrer ud ved Bredvad Mølle, da det er et smalt sted i åen, og der er ikke meget strøm på stedet. Men olien er aldrig kommet så langt. Vi var rundt og kigge efter olien, men sent i aftes kunne vi ikke lokalisere den, siger indsatsleder Lars Bønding fra brand og redning Horsens til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se: Olieudslip i Gudenåen

Samlet op tidligt

Det kan skyldes, at det meste af olien er blevet fjernet længere syd på, og at resten er fordampet eller delt i mindre portioner.

Olien slap ud i Ølholm Bæk, og den løb derfra videre ud i Gudenåen lidt nord fra Vejle.

- Meget af olien blev allerede samlet op ved Åsted Bro i Hedensted Kommune, og måske derfor kan vi ikke se det her længere nord på, siger Lars Bønding.

Skyldes tankning

Den fælleskommunale miljøvagt har naturligvis været inde over sagen, og i løbet af i dag vil man gøre et sidste forsøg på at lokalisere olien, hvis der er mere tilbage.

- Noget tyder på, at vi har fået slået den så meget i stykker, at den er dampet af. Men vi skal selvfølgelig have fulgt op på det i løbet af i dag, siger miljøvagt Peter Svane til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Oliudslippet skyldes tankning af et større køretøj, hvor personen, der er ved at tanke, glemmer, hvad han er i gang med. Så dieselpistolen tanker stadig, da en anden person kører med køretøjet, og dieselspistolen fortsætter med at pumpe diesel ud på jorden.

Hvis man ser større mængder dieselolie i Gudenåen, må man gerne kontakte myndighederne.