OL-guldvinder gør comeback

Jonas Warrer fra Århus gør comeback i 49er-klassen, når EM i dag starter i Polen. Egentlig skulle han kun have været med som træner.

Ved EM i polske Gdynia stiller i alt fem danske besætninger til start og den ene byder på et glædeligt gensyn med OL-guldvinderen fra 2008 i Beijing, Jonas Warrer.

Han har dog ikke sin gast fra det berømte 49er-drama i Kina ved sin side. I stedet hedder makkeren Søren Hansen, som egentlig skulle have sejlet med Simon Karstoft Jensen.
Sidstnævnte fik en skade, og det var derfor tvivlsomt, om han kunne nå at blive klar til EM.

Og da Jonas Warrer alligevel skulle have været med til Polen som træner, var han ikke svær at overtale til at skifte trænerrollen ud med tjansen som styrmand.

- Det er fedt at sejle 49er, og det har virkelig rykket i mig i den seneste tid, når jeg har trænet andre. Og da jeg fik muligheden for at sejle med Søren, som jeg kender, og som er en god gast, så kunne jeg umuligt sige nej, lyder det fra Jonas Warrer.

<b>OL 2012 London lurer i farvandet</b>
Jonas Warrer har sejlet en smule, men ikke deltaget i større stævner i en dansk jolle de sidste to år. Han vil dog ikke afvise, at han på sigt kunne finde på at danne fast makkerpar med Søren Hansen.

- Bare det at sejle ræs har jeg savnet, så det er fedt at være tilbage. Jeg glæder mig til at komme ud og ligge ved startlinjen og mærke adrenalinen pumpe. I første omgang tager jeg det her EM med Søren, så vi kan se, hvor vi er henne når OL i London 2012 nærmer sig, men jeg vil ikke afvise et samarbejde på længere sigt. Det er en konstellation, som kunne gå hen og blive giftig, siger Jonas Warrer.