Øksemand arbejdede for Røde Kors

28-årig somalier, der er sigtet for at overfalde Muhammed-tegneren Kurt Westergaard i Viby, har arbejdet for Røde Kors

Det bekræfter asylchef i Røde Kors, Jørgen Chemnitz over for TV 2 | NYHEDERNE:

- Jeg kan bekræfte, at han har arbejdet for os via vikarbureauet Manocrew. Manden har været ansat som vikar på vores børne- og ungecentre, hvor han har haft både dagvagter og nattevagter.

Manden har altid arbejdet sammen med mindst én Røde Kors-medarbejder.

- Manden er af centerpersonalet blevet beskrevet som en høflig og venlig fyr, og der har intet været at udsætte på hans opførsel eller været noget foruroligende ved hans person. Havde der været det, havde vi naturligvis påtalt det over for vikarbureauet, siger Jørgen Chemnitz og tilføjer:

- Dertil kommer, at det er et ufravigeligt krav fra Røde Kors til vikarbureauer ved ansættelse af personale til børne-ungecentrene, at der er indhentet børneattest og straffeattest. Begge dele har været indhentet i det konkrete tilfælde.

Kort efter klokken 22 nytårsdag trængte gerningsmanden ind i Kurt Westergaards bolig i Viby ved Århus bevæbnet med en økse og kniv. Under anholdelsen skød og sårede politiet gerningsmanden i knæet og i hånden.

Mandens sygestue er døgnbevogtet af politiet, så han stadig er isoleret fra omverdenen. Retten valgte nemlig at varetægtsfængsle manden i isolation de første to uger.

<i>Kilde: TV 2 | NYHEDERNE</i>