Ok at smide familie ud

Brabrand Boligforening er i sin gode ret til at smide lejere ud, hvis deres børn begår kriminalitet. Det afgjorde boligretten i dag.

En familie med indvandrerbaggrund må fraflytte deres lejlighed i Brabrand Boligforening, fordi en søn er dømt for grov kriminalitet i boligområdet.

Det står fast efter en principiel dom i boligretten i Århus. To andre familier bliver derimod ikke sat på gaden, fordi deres kriminelle børn ikke længere bor i lejligheden.

Den historiske dom kommer efter, at Fogedretten i første omgang afviste at sende familierne på gaden og henviste den til Boligretten.

Sagen begyndte, da boligforeningen for halvandet år siden forsøgte at sætte familierne på gaden, fordi drenge i familierne var dømt for røverier og overfald omkring boligerne i Brabrand.

Drengene var medlemmer af en bande, der huserede i området i 2004, men som nu er opløst. /ritzau/

LÆS OGSÅ:

<A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=13861"><STRONG>Boligforeninger glade for dom (6/4-2006)</STRONG></A><STRONG><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=13862">- Udsmidning løser intet (6/4-2006)</A></STRONG>