Øger indsatsen mod fartsyndere

Østjyllands Politi får flere fotobiler

02:34

1 af 2

Nu sætter Østjyllands Politi for alvor turbo på jagten efter fartsyndere. I de kommende dage mangedobler politiet antallet af automatiske fotovogne, der skal sende bøder ud til bilister, som kører for stærkt.

Fra den 1. februar intensiveres jagten betydeligt. Landets politikredse har fået flere fotobiler, og i Østjylland kommer det til at kunne mærkes.

- Situationen bliver den, at vi går fra at have to fotovogne til at have ti fotovogne i Østjyllands Politi, siger vicepolitiinspektør Michael Henningsen fra Østjyllands Politi.

Det øgede antal giver politiet nye muligheder i jagten på fartsynderne.

- Det giver nogle helt andre muligheder, fordi vi nu også kan tage ud til for eksempel borgerforeninger og grundejerforeninger osv., der er utrygge, fordi der bliver kørt alt for stærkt i deres område, siger Michael Henningsen.

Se: Sådan fordeles fotovognene

I 2014 fik 13.000 østjyder en fartbøde efter at have passeret en af politiets fotobiler, og ifølge politiet er det nye udstyr ikke en pengemaskine:

- Nej, det er det bestemt ikke. Vi håber ikke at få en krone i kassen. Hvis folk overholder hastighedsgrænserne, og det er det, der er meningen, så får vi ingen penge i kassen, og det har vi det helt fint med, siger Michael Henningsen.

Det nye udstyr er mere effektivt end det gamle, og det kan blandt andet tages ud af bilen. På den måde kan det opsættes ved vejarbejdere eller andre steder, hvor det kan være svært at placere en fotobil.

Du kan se mere om Østjyllands Politis nye fotovogne i tv-indslaget øverst på siden.