Offentliggør navne på dræbte

Her er de tre døde og to sårede

Efter nytårsnat blev der sat mindelys op i nærheden af det sted, en 37-årig familiefar blev dræbt i Assens.

Politiet har fredag aften offentliggjort navnene på de dræbte i de to dødsulykker med ulovligt fyrværkeri nytårsnat.

Ved de to ulykker ved Mariager og ved Hobro mistede tre mænd livet, mens to fik alvorlige kvæstelser.

I begge tilfælde fik det fatale følger, da de involverede affyrede krysantemumbomber, som er fyrværkeri beregnet for professionelle. Det er ulovligt for private at købe.

På Broeck-Hansensvej i Assens nær Mariager omkom den 37-årige blikkenslager Bo Schmidt Andersen, der var medejer af et VVS-firma.

Se: Dødsulykker: 29-årig fængslet

Mens familie og andre samlet til nytårsfest holdt sig inden døre på adressen, var han gået uden for i haven. De så et lysglimt, da bomben gik af og dræbte Schmidt Andersen.

Denne ulykke skete lidt før midnat, og det nye år var blot 11 minutter gammelt, da der lød en lignende melding fra Andedamsvej i Skjellerup ved Hobro.

Her mistede 25-årige Mads Theilgaard Nielsen og 24-årige Mikkel Lau Nielsen begge livet, da de skulle affyre en krysantemumbombe i et cirka et meter højt metalrør. Mændene var fra Hobro.

To andre blev alvorligt kvæstet. Den ene er Søren Theilgaard Nielsen på 28 fra Sønder Onsild, mens den anden er 24-årige Kasper Rogild-Jensen fra Skjellerup.

Se: Dræbt havde bombe i bilen

De to sidstnævnte blev begge fløjet til behandling på Rigshospitalet efter ulykken og har ligget i respirator. Kasper Rogild-Jensen mister synet, oplyser hans mor til Ekstra Bladet.

I en pressemeddelelse fredag aften oplyser Nordjyllands Politi, at de pårørende alle er indforstået med, at navnene kommer frem.

Efter en intens efterforskning anholdt og sigtede politiet torsdag en 29-årig mand fra Hobro-området.

Han sigtes for gennem salget af det ulovlige fyrværkeri på hensynsløs måde at have udsat andre for livsfare.

Under afhøringen i et retsmøde fredag i Aalborg har den 29-årige nægtet sig skyldig. Han er stærkt påvirket af ulykken og brast i gråd under afhøringen. Han var ven med en af de omkomne.

I retten har han fortalt, at han solgte en slags familiepakke med fyrværkeri. Han afviser at have solgt krysantemumbomber. Dommeren har fængslet ham for fire uger.

I årevis har myndigheder og fagfolk advaret folk mod at affyre de særlige bomber. Det er livsfarligt i ukyndiges hænder. For eksempel brænder lunten ekstremt hurtigt.