Odders borgmester rider mediestormen af

Niels-Ulrik Bugge beklager, at der er blevet udført sort arbejde i hans hjem. Men afsløringen får efter alt at dømme ingen konsekvenser for ham.

Odders borgmester Niels-Ulrik Bugge beklager i en pressemeddelelse udsendt søndag eftermiddag, han har fået udført sort arbejde i sit hjem.

Det var Ekstra Bladet, der havde oprettet et fiktivt rengøringsfirma og som afslørede, at borgmesterens kone sagde ja tak, da firmaet tilbød og efterfølgende udførte rengøringen. Den fiktive rengøringsmedarbejder, der viste sig at være en journalist, gjorde det fra starten klart over for borgmesterens kone, at der var tale om rengøring "uden regning."

Men Niels-Ulrik Bugge kan tage det helt med ro. Afsløringen får ingen politiske konsekvenser for ham. TV 2 | ØSTJYLLAND har både talt med en to tredjedele af byrådsmedlemmerne i Odder. Næsten samstemmende tager de afstand fra sort arbejde, men siger samtidigt, at det ikke skal have konsekvenser for borgmesteren.

En lang række borgerne i byen mener, det er for dårligt, at byens borgmester af alle ikke har holdt sig fra sort arbejde, men det er meget tvivlsomt, at sagen vil påvirke dem, når de næste gang står i stemmeboksen.

Roger Buch, én af landets mest erfarne kommunalforskere, kan sagtens nikke genkendende til, at borgerne ikke vil straffe borgmesteren ved næste valg.

- Hans arbejdsgiver er jo vælgerne, og de kommer først på banen ved valget i 2009. Da tror jeg, sådan en sag er glemt, siger Rorger Buch.