O-løbere jagter VM-medaljer

I fjor blev det til VM-sølv, og lørdag aften forsøger Danmark igen at vinde VM-medaljer

Søren Bobach Foto: Fra Facebook

I fjor hentede Danmark VM-sølv i sprintstafet i orienteringsløb i Italien, og lørdag aften forsøger danskerne igen at jagte VM-medaljer i disciplinen. Holdet består af flere løbere fra Orienteringsklubben Pan Aarhus.

Det danske hold i disciplinen, hvor der er de største forventninger om medaljer til Danmark, består af firkløveret Maja Alm, Emma Klingenberg, Søren Bobach og Tue Lasse, der også udgjorde holdet, der vandt sølv i fjor.

- Jeg forventer, at det bliver en super tæt stafet, hvor mange hold kan være med i kampen om medaljerne. Sverige og Schweiz bliver vores største modstandere, men også Norge, Finland, Storbritannien og Rusland vil være med i medaljestriden, siger landstræner Lars Lindstrøm.

Østjyske Søren Bobach havde et fantastisk 2014, hvor orienteringsløberen vandt VM-guld i sprintdistancen og to dage senere også hentede VM-sølv i stafetten.

De flotte præstationer gjorde, at han blev nomineret til TV 2 | ØSTJYLLANDS sportspris, Årets Østjyske Sportsnavn 2014. En pris, som Aarhus-sejlerne Ida Marie Baad og Marie Thusgaard Olsen endte med at vinde.

Sprintstafetten løbes over fire ture i rækkefølgen kvinde-mand-mand-kvinde. Distancen for kvinderne er 3,8 kilometer, mens mændene løber 4,3 kilometer.