Nyt våben mod sneen: Mirakelsalt fra Mariager

Vandopløsning med 22 procent salt er både billigere og bedre end almindelig tørsalt. Og så er det godt for miljøet.

De fleste kommuner er i overhængende fare for at løbe tør for salt, hvis sneen og frosten bliver ved. Men i Vejcenter Syddanmark har man fundet en løsning på saltproblemet, erfarer jv.dk.

Her bruger de nemlig en vandopløsning med 22 procent salt i stedet for at bruge tørsalt. Ud over at opløsningen er billigere, fungerer det også bedre end almindeligt vejsalt. Til gengæld er den billigere og bedre ved miljøet.

- Vores spredere kan både køre væske og salt. Salten bruger vi, når sneen lige er faldet, men den er ikke effektivt, når vi passerer seks minusgrader. Væsken virker ved helt ned til minus 17 grader. Det er en stor fordel. Ud over vi sparer utroligt meget på salten, giver vi bilisterne en mere optimal sikkerhed. Vi har kørt så mange år på Fyn, at vi ved, det virker, forklarer leder af vintervagten i Vejcenter Syddanmark, Claus Anker, til jv.dk.

Og det bliver bedre endnu. For den saltlage, som Vejcenter Syddanmark tidligere har blandet selv, kan pumpes direkte op af jorden i Mariager og køres væk i salt-køretøjerne.

<i>Kilde: jv.dk</i>