Nyt håb for Tunø-færgen

Dansk Folkeparti vil afsætte penge på finansloven til at styrke småøernes færgetrafik.

Måske er der håb forude for Tunø og de 26 andre småøer, der kæmper for deres færgeforbindelser.

Dansk Folkeparti vil nemlig forsøge at finde penge på finansloven til at forbedre øernes færger. Venstres finansordfører, Peter Christensen, kalder forslaget 'sympatisk' og siger, at han ikke vil afvise det.

Småøerne er kommet i klemme i kommunalreformen, fordi nye regler betyder, at statens tilskud til øerne ikke længere er øremærket, men blot indgår i kommunernes bloktilskud.

For Tunø har det ført til to dage om ugen uden færgeafgange i vinterhalvåret, fordi Odder Kommune skal spare penge. Formanden for Sammenslutningen af Danske Småøer, Henry Larsen, håber da også, at Dansk Folkeparti får forslaget igennem.

- Og at støtten er øremærket til øerne, så kommunerne ikke bare kan bruge den til andre formål, understreger han.

Det er Dansk Folkepartis medlem i Ø-kontaktudvalget, Mia Falkenberg, der kommer med forslaget.

- Desværre har vi over de senere år i visse kommuner konstateret en manglende interesse i at opretholde en rimelig færgefart til de små øer, og det er den interesse, vi nu vil styrke ved at afsætte ekstra midler til færgefarten på finansloven, siger Mia Falkenberg. /ritzau/

LÆS OGSÅ:<STRONG><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=15660">Tunø til kamp for sin færge (16/10-06)</A><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=15138">Færge med én passager (25/8-06)</A></STRONG>