Nyt forsøg på at aflive fugle

Op mod 500 olietilsølede havfugle på Anholt er nu så afkræftede, at jægere har håb om at komme tæt nok på til at skyde dem.

Jægere på kattegat-øen Anholt nærer onsdag håb om, at mellem 350 og 500 olietilsølede havfugle er så udmattede efter flere dages lidelser, at de er til at komme i nærheden af og få skudt.

- De er så afkræftede, at vi nu i dag ser, om vi kan komme til dem, siger Skov- og Naturstyrelsens opsynsmand, Morten Abildstrøm til Ritzau.

Flokke af nødstedte sortænder, fløjlsænder og edderfugle blev opdaget tirsdag i sidste uge. Det varme vejr har holdt dem i live og livlige længere end ellers om vinteren, så jægerne ikke har kunnet komme på skudhold.

Men nu er de ved at være afkølede og afkræftede. Olietilsølingen af fjerdragten forhindrer dem i at søge føde på muslingebanker, som ligger otte til ti kilometer fra land. Her holder flere hundrede tusinde svømmefugle til i et af Nordeuropas største fuglebeskyttelsesområder.

- I det store perspektiv er 500 fugle ingen ting. Men det er forbandet, at skibe ikke kan lade være at lukke olie ud, siger Morten Abildstrøm. /ritzau/