Nyhederne er kommet på Snapchat

Nyhedsformidlingen skal gentænkes, hvis man skal have fat i de unge

02:13

Traditionelt set serveres nyhederne i form af TV, radio og skriftlige medier som avis og på internettet, men flere og flere unge vælger de medier fra, og derfor skal mediehusene finde nye måder at nå de unge på.

Her på TV 2 | ØSTJYLLAND bliver der også gjort noget for at nå ud til de unge, blandt andet bliver der nu lavet nyheder på appen Snapchat.

- Det er på min telefon, hvor jeg bruger mig selv meget som hovedperson, og så prøver jeg at lave det lidt sjovt, så de unge synes, at det er fedt også, siger journalist ved TV 2 | ØSTJYLLAND Katrine Dam, som laver nyheder på Snapchat til østjyderne. 

Læs også Nyt start-up vil have succes blandt de unge

De fleste kender nok Snapchat som appen, hvor man kan sende billeder og videoer, også kaldet ’snaps’ til hinanden, som så bliver slettet kort efter.

Men appen kan faktisk mere end det. Blandt andet har funktionen MyStory gjort det muligt at lave flere sammenhængende ’snaps’ og sende dem ud til alle sine følgere på en gang. Og det er altså her, at TV 2 | ØSTJYLLAND laver nyheder til Snapchatfølgerne.

- For mig handler det rigtig meget om at bruge det, som Snapchat kan, altså bruge de her emojis altså smileys og forskellige billeder og så gøre teksten interessant, siger Katrine Dam. 

Læs også Elever i Skanderborg skulle lære om adfærd på sociale medier

Og hvis man skal nå de unge, så er det vigtigt at bruge de kanaler, som de også normalt vil anvende i løbet af deres dag.

- Nogen unge har nemmest ved at forholde sig til nyheder, hvis det er en Facebookartikel, der bliver delt fra lad os sige TV2 | ØSTJYLLANDs hjemmeside, andre har nemmest ved at forholde sig til det over Snapchat, siger formand for Danske Skoleelever, Jens Vase.

- Selvfølgelig så skal vi unge også kunne følge med i, hvad der sker i samfundet, og det kan vi helt klart, når det bliver serveret til os over sociale medier. Men det er lige så vigtigt, at vi også prøver at opsøge de mere traditionelle medier samtidig, for det handler om at bygge bro, så vi alle sammen kan komme i dybden med det, som vi hører, siger Jens Vase.

Er man mere interesseret i, hvad TV 2 | ØSTJYLLAND laver på Snapchat, kan man følge os ved at søge efter TV2OJ på appen. 

04:20

Sådan så det ud, da elever i Skanderborg skulle lære om adfærd på de sociale medier

Luk video