Nye tal viser klar tendens: Boligsalget går forrygende

Boligsalget går strygende, viser friske tal fra Boligsiden.dk. Konkurrencen om ejerlejligheder i Aarhus bliver hårdere og hårdere

Traditionelt er juni den måned på året, hvor flest boliger er til salg, men i år ser billedet anderledes ud.

Køberne i København og Aarhus skal til at vænne sig til, at der er lidt mere kamp om drømmelejligheden.

Birgit Daetz, kommunikationsdirektør, Boligsiden.dk

Friske tal fra Boligsiden.dk viser, at der i juni i alt var 37.806 huse til salg.

Det er 2.000 færre end i samme måned sidste år.

- Det er ekstraordinært lavt for en juni. Samtidig er der sket noget helt nyt, idet udbuddet er faldet fra maj til juni. Det er et udtryk for, at der ikke kommer nye huse til salg i samme hastighed, som de bliver solgt. Salget går med andre ord forrygende, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk. 

Læs også Boligkøbere siger nej til røg: Dit hus kan falde 200.000 kr. i værdi

Det betyder ikke, at folk er holdt op med at sætte deres huse til salg.

Faktisk er der banket over 5.000 flere til salg-skilte i jorden i de danske haver i første halvår af 2017 end i samme periode i 2016. Det er en stigning på 17 procent.

- Der kommer altså langt flere nye huse til salg, samtidig med at det samlede udbud falder. Det sætter en stor fed streg under pointen om, at salget går ekstremt godt, og at der generelt er stor optimisme på boligmarkedet, siger Birgit Daetz.

Det er ikke kun på villaer og rækkehuse, man i juni så et fald i udbuddet. Det samme billede gælder for lejligheder og sommerhuse.

- Udbuddet af ejerlejligheder er faldet den seneste måned med to procent, og i Region Hovedstaden og Region Midtjylland er det styrtdykket det seneste år. Køberne i København og Aarhus skal til at vænne sig til, at der er lidt mere kamp om drømmelejligheden. Der er stadig nok til alle, men man må indstille sig på, at man i stigende grad er nødt til at betale prisen, siger Birgit Daetz.