Nye SAS-ruter er en "gamechanger" for Aarhus Lufthavn

Samarbejdet med SAS og de medfølgende ruter er et gennembrud for Aarhus Lufthavn, lyder det fra bestyrelsesformand i Aarhus Lufthavn, Torben Boldsen

01:16

Samarbejdet med SAS vil komme til at betyde en omfattende udbygning af lufthavnen, der skal kunne rumme mange flere passagere.

"Shuttledrift" mellem Aarhus og København og nye ruter til populære feriedestinationer står på programmet, efter Aarhus Lufthavn har indgået, hvad de kalder, en historisk samarbejdsaftale med flyselskabet SAS. 

Man taler om, at det øjeblik, man får det første store selskab i hus, så går der ikke ret lang tid, før man får det næste. Det er det, vi krydser fingre for.

Torben Boldsen, bestyrelsesformand

Aftalen vil samlet set betyde en udvidelse af trafikken i Aarhus Lufthavn på over 50 procent.

- Det er rigtig mange ruter, vi lige pludselig åbner op i løbet af meget kort tid. Det er en gamechanger for Aarhus Lufthavn, siger Torben Boldsen, bestyrelsesformand i Aarhus Lufthavn. 

Han sætter sin lid til den såkaldte lemmingeeffekt. 

Læs også Aarhus Lufthavn og SAS indgår samarbejde om mange nye ruter

- Man taler om, at det øjeblik, man får det første store selskab i hus, så går der ikke ret lang tid, før man får det næste. Det er det, vi krydser fingre for, siger han. 

Torben Boldsen kan endnu ikke løfte sløret for, hvilke ruter der bliver oprettet i lufthavnen. De offentliggøres først i oktober. 

Lufthavn skal udvides

Passagertallet vil komme til at stige voldsomt som følge af de nye ruter, og det betyder, at lufthavnen skal i gang med en omfattende udvidelse. 

Derfor skal der investeres i nye security lanes, check-in systemer og lignende.

Læs også Borgmester vil pumpe trecifret millionbeløb i lufthavn

- Det kommer til at betyde flere arbejdspladser i lufthavnen, men jeg kan endnu ikke sætte et nøjagtigt tal på, siger bestyrelsesformanden. 

Lufthavnen regner med at skulle være klar med fuld udbygning og nye ruter fra den 1. april 2018. 

- Så vi har travlt. Meget travlt, konstaterer Torben Boldsen.