Nye rekorder på den smukkeste

Mere musik, højere varmegrader, større alkoholmængder, flere tilskuere og større indtjening på Skanderborgvestivalen.

Danmarks varmeste og smukkeste festival i Skanderborg kunne søndag midt i hedebølgen akkompagneret af det fortsat festivrige publikum notere sig endnu et rekordår.

De over 170 musikalske tilbud på plakaten kunne vanen tro i Skanderborg ikke distrahere publikum bort fra det egentlige formål: At holde heftig havefest.

Festivalen havde allerede en måned, før dørene blev slået op onsdag, udsolgt af partoutbilletter trods landets dyreste priser, og da publikum ankom, var viljen til at komme til lommerne fortsat lige så kontant.

- Vi sætter ny rekord i år. Allerede inden søndag lå den samlede omsætning i vores madboder og barer på 23 millioner kroner. Omsætningen har alle dagene ligget på 10 procent over sidste år, som også var et rigtigt godt år. Selv mad har vi til vores overraskelse solgt masser af trods den voldsomme varme, siger festivalens formand, Kirsten Hansen, til Ritzau.

Inklusive gæster, medier og et meget stort medhjælperkorps opholder op mod 35.000 mennesker sig i bøgeskoven ved den svalende Skanderborg Sø, og deres flydende forbrug har i løbet af den lange festivalweekend bl.a. omfattet 120.000 liter øl og 5000 flasker vodka.

Trods det solide alkoholindtag i den hjernelammende hede har politiet haft meget lidt at se til, når der ses bort fra de hundredvis af ulovligt parkerede biler i byens gader.

- Det har været en meget fredelig festival med kun to voldsepisoder, hvilket er utroligt billigt sluppet, når man tager kombinationen af voldsom varme, stort alkoholforbrug og mange mennesker i betragtning, siger vagthavende hos Skanderborg Politi.

Festivalen startede ellers dramatisk, da tre yngre mænd fra Kolding natten til torsdag blev indlagt i bevidstløs tilstand efter indtagelse af en dødsens farlig kombination af fantasy og valium, som de havde medbragt hjemmefra. Det fik festivalens arrangører til fra scenerne kraftigt at advare publikum mod brug af enhver form for stoffer, og festivalen bød heller ikke på yderligere episoder.

Årets succes skal ifølge festivalformand Kirsten Hansen bruges til at udvikle landets næststørste musikfestival yderligere.

- Vi gider ikke hvile på laurbærrene, men prøver hvert eneste år at finde på nye overraskelser og tilbud til publikum, siger Kirsten Hansen fra Danmarks uden sammenligning mest detaljeforkælede festival.

Blandt dette års mange skæve indfald var en gammel lædersofa, som tunet op med motor og med racerkøreren Tom Kristensen ved rattet drønede rundt på pladsen, mens det flød med gratis drinks og bajere til publikum.

(Ritzau)

Simone Nowack Pedersen (til venstre) og Nikiline Gade (i midten) fik begge stjålet deres identitet af gutten til højre

Hvem stjal Nikiline og Simones identitet?

Lige nu
Søren Brostrøm

liveblog COVID-19 LIVE: Kontakttallet er 1,1

auh

Regeringen genindfører rettigheder: - Der er rum til at åbne

image00006

play Video: Få en eksklusiv rundtur på spritny hurtigfærge

forsvundne jane møller

Her leder politiet efter forsvundne Jane Møller

20070702-153634-5-1920x1284we

Fra mandag kan man samles 25 til udendørs idræt: - Det er en kæmpe fordel for os