Nyd plus-graderne torsdag - kulden er på vej

Den sibiriske kulde venter om hjørnet, men torsdagen ser mild ud og vil være en af de sidste dage uden frost i dagtimerne i denne omgang

00:58

Med temperaturer lige omkring frysepunktet er det med at køre forsigtigt torsdag morgen. Hvis vejene er våde, og temperaturen falder til under frysepunktet, kan vejene blive isglatte. 

Læs også Fagfolk: Dømte pædofile skal støttes og integreres i samfundet

Selvom det bliver lidt koldere, end det var onsdag, så vil det føles mildt

Andreas Nyholm, TV 2 Vejret

Ellers vil det blive en fin februardag, der føles mild. Det vil dog først være skyet og der kan også snige sig lokale snebyger ind.

- Det vil nok mest være i morgentimerne at der kan falde lidt sne, og selvom det bliver lidt koldere, end det var onsdag, så vil det føles mildt, siger TV 2 Vejrets Andreas Nyholm.

Vejdirektoratet melder torsdag morgen om glatte veje i Odder - så vær ekstra forsigt her. Foto: Vejdirektoratet

I løbet af dagen klarer det op fra nordøst, og østjydere kan være heldige at få lidt sol. Med opklaringen følger også lidt højere temperaturer, som vil komme op mellem 1 og 3 graders varme.

Vinden bliver hele torsdag svag til jævn mest fra øst.

Læs også Usædvanlig barsk kulde kan ramme Danmark

I aften og i nat kbliver det koldt, her kommer temperaturerne ned mellem 2 og 5 graders frost. 

En højtryksryg med ret kold luft etableres over Danmark, og det giver altså mest tørt vejr med ret svage vinde og udbredt nattefrost.

I weekenden forstærkes et kraftigt højtryk, der ligger over den nordlige del af Skandinavien, og så skal vi forberede os på, at usædvanlig kold luft fra lørdag-søndag og langt ind i næste uge vil bevæge sig frem mod Danmark og der kan dannes mange snebyger i den kolde luft.

Øverst kan du se torsdagens vejrudsigt.