Ny politiskole: Afklaring inden sommer

17 kommuner - deriblandt fem østjyske - ønsker at huse den nye politiskole med placering vest for Storebælt. Afklaring inden sommerferien

I et svar til Folketingets retsudvalg oplyser justitsminister Søren Pind (V), at der inden sommerferien træffes en beslutning om, hvor den nye politiskole i Vestdanmark skal placeres.

18 kommuner har lagt billet ind på politiskolen. 17 er jyske kommuner, mens Svendborg ønsker politiskolen til Sydfyn. Alle kommuner vest for Storebælt er blevet bedt om at melde sig på banen.

Østjyske politikere vil kæmpe for politiskole

Peter Kofod Poulsen, Dansk Folkepartis retsordfører, glæder sig over Pinds udmelding.

- Jeg tager det som en sejr for Dansk Folkeparti. Vi har jo længe sagt, at denne beslutning skal rykkes frem, så vi hurtigst muligt kan træffe beslutningen, så vi hurtigst muligt kan etablere en ny politiskole i Vestdanmark, siger han.

V-politiker: Politiskole bør ligge i Hadsten

Følgende jyske kommuner vil gerne huse en ny politiskole: Viborg, Holstebro, Herning, Skive, Skanderborg, Sønderborg, Haderslev, Esbjerg, Fredericia, Horsens, Aalborg, Brønderslev, Farvskov, Silkeborg, Randers og Kolding.

Etablering i løbet af to år

Den vestdanske politiskole er en del af aftalen om politiets og anklagemyndighedens økonomi for 2016-2019. Politiforliget blev i november sidste år indgået mellem Venstre-regeringen, Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne, Liberal Alliance og De Konservative.

Rigspolitiet og Bygningsstyrelsen er i gang med en analyse af, hvor den nye politiskole skal ligge. Den skal efter planen etableres i løbet af to år.

Men DF har presset på for en hurtigere afgørelse, så nye politielever allerede kan begynde næste år.

Favrskov kæmper fortsat for politiskole

- Vores mål er at få øget den kapacitet, der er på politiuddannelsen, så vi hurtigere kan få flere politibetjente, siger Peter Kofod Poulsen.

Forelægger et antal optioner

I sit svar skriver Pind, at "på baggrund af Rigspolitiets og Bygningsstyrelsens analysearbejde, forventer jeg inden sommerferien at forelægge et antal optioner for placeringen af den nye politiskole for forligskredsen bag flerårsaftalen".

Det "antal optioner" forventer Peter Kofod Poulsen skæres ned til én kommune inden sommerferien.

Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen, er ligeledes glad for, at en afgørelse nærmer sig.

- Der er et stort arbejdspres i politiet, og derfor handler det nu om at beslutte, hvor skolen skal ligge, så den kan bygges, og vi kan begynde at uddanne flere betjente, siger hun til avisen.dk.