Ny kanal svær at finde

TV 2 | ØSTJYLLANDS nye Kanal Østjylland havde premiere søndag. Men kanalen kræver en digital modtager.

På den nye kanal sender TV 2 | ØSTJYLLAND en times fjernsyn mellem 20.00-21.00. I døgnets øvrige timer, sender andre producenter på kanalen.

Men hverken YouSee eller Stofa sender den nye kanal som et analogt signal, og derfor er det nødvendigt med en digital modtager eller et fjernsyn med indbygget digital modtager.

Hos Yousee fortæller pressechef Ib Konrad Jensen, at der ikke er planer om at sende den nye kanal via et analogt signal.

- Vi har kun et begrænset antal analoge kanaler til rådighed, og vi har overvejet hvilke der var mest interesse for. En af dem var desværre ikke Kanal Østjylland.

Hos Stofa fortæller kommunikationschef Jesper Maack, at det er op til de enkelte antenneforeninger, om den nye kanal sendes digitalt eller analogt.

- Vi leverer det signal, antenneforeninger beder os om. Vi har ingen indflydelse, på hvad de enkelte foreningers bestyrelse vælger.

Endelig er der jo mulighed for at købe en ganske almindelig digital stueantenne. Med den kan du se TV | 2, TV 2 | ØSTJYLLAND (INCL. KANAL ØSTJYLLAND), DR1, DR2, børnekanalen DR Ramasjang, kulturkanalen DR K, nyhedskanalen DR Update, high definition kanalen DR HD og direkte tv fra Christiansborg på kanalen "Folketinget". Det er helt gratis, når licensen er betalt.

digi-tv.dk