Ny formand vil ikke opkøbe i udlandet

Arlas nye formand sagde straks efter sin udnævnelse, at han i øjeblikket overhovedet ikke har aktuelle planer om, at Arla skal foretage nye opkøb i udlandet .

Ove Møberg har heller ikke planer om at Arla skal opsluge flere småmejerier i Danmark. Det sidstnævnte løb er formentlig kørt.

- Vilkårene for mælkeproduktion udvikler sig konstant i hele verden, og Arla Foods må fortsat udvikle sig for at udnytte de muligheder, som opstår. Vi skal fortsætte udviklingen, så vi
stadig kan være blandt de førende aktører på markedet, sagde Ove Møberg.

Kilder i mejeribranchen antyder, at valget af Ove Møberg måske ikke er helt uden komplikationer. Opbakningen bliver af nogle alene betegnet som en national opbakning, og Åke Hantoft har som
hidtidig næstformand - trods uro i hans svenske bagland - været den mest klare favorit.

Blandt danske mælkeproducenter er der ikke entydig begejstring over formandsvalget.

Arlas administrerende direktør, Peder Tuborgh, sagde, at det for ham er fuldstændig ligegyldigt, om det er en svensker eller en dansker i formandsstolen.

- Jeg er glad for, at der var en enig og stilfærdig proces bag valget, sagde Peder Tuborgh, der selv overværede det lukkede møde.

Den afgående Arla-formand, Knud Erik Jensen, har været formand for selskabet siden 2003. Inden da var svenskeren Lars Lamberg ligeledes i tre år formand for den skandinaviske mejerikoncern.
/ritzau/