Ny fjordforbindelse tjener sig selv ind på 5 år

En ny analyse fra COWI viser, at en ny forbindelse over Randers Fjord vil kunne tjene sig selv ind på blot fem år.

Norddjurs, Syddjurs og Randers Kommuner har i flere år samarbejdet om at planlægge en ny Randers Fjord forbindelse ved Assentoft.

Nu har Grontmij | Carlbro, der er kommunernes rådgivere, skitseret en mulig bro og tunnelløsning, og vurderet de miljømæssige konsekvenser. Firmaets vurdering er, at den samlede pris for vej og sving-bro bliver på cirka 740 millioner kroner, mens en tunnel-løsning vil koste lidt over en milliard.

På baggrund af dette har kommunerne bedt COWI om at udarbejde en samfundsøkonomisk analyse af projektets rentabilitet. Og COWI vurderer, at en ny forbindelse vil tjene sig selv ind på højest fire år.

- En ny forbindelse over Randers Fjord er en utrolig vigtig for det Kronjyske område, og jeg er glad for, at vi nu kan vise, at den samfundsøkonomiske forrentning er helt i top, siger fungerende borgmester Berner Nielsen(S) i en pressemeddelelse.

Derfor har de fire kommuner nu inviteret transportminister Lars Barfoed (K) til et møde om den overordnede infrastruktur i Kronjylland.